Reseptit

Lehtikaalipasta pannulla

Lehtikaalipasta etsii helppoudessaan vertaistaan. Lehtikaalit paistuvat pannulla öljytilkassa valkosipulin kanssa syvän ja paahtuneen makuisiksi. Mantelit tuovat pastaan rapsakkaa purutuntumaa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lehtikaalipasta:

  • 200 g gnocchipastaa
  • 1 l tuoreita lehtikaalinlehtiä
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kuorellisia manteleita
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1/4-1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Lehtikaalipasta tehdään helposti näin:

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

2. Kun pasta kypsyy, huuhtele lehtikaalinlehdet, poista paksu lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

3. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja voi. Lisää pannulle lehtikaali, valkosipulinkynnet ja mantelit. Paista sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes lehtikaali on pehmeää ja hieman ruskistunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Valuta pasta lävikössä ja kippaa lehtikaalipaistoksen joukkoon pannulle. Viimeistele lehtikaalipasta raastamalla päälle parmesaania.

Katso myös: Lehtikaali-nuudeliwokki

Katso myös Kotiliesi.fi: Lehtikaalipesto-pasta-kasvissalaatti

X