Reseptit

Lehtikaali-nuudeliwokki

24.10.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Lehtikaalista, nuudeleista ja naudan paistisuikaleista valmistat nopeasti ruokaisan wokin.

Ainekset

240 g leveitä nuudeleita
2 valkosipulinkynttä
1 vihreä chilipalko
200 g lehtikaalia
400 g naudan paistisuikaleita
2 rkl soijakastiketta
2 rkl Sweet chili -kastiketta
2 rkl maapähkinäöljyä tai seesamiöljyä
1 limetin mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1/2 dl maapähkinöitä paahdettuna

Valmistusohje

1. Liota tai keitä nuudelit pehmeiksi, valuta lävikössä.

2.Hienonna valkosipulit ja chili. Suikaloi lehtikaali.

3. Sekoita paistisuikaleiden joukkoon kulhossa soijakastike ja Sweet chili -kastike.

4. Kuumenna öljy wokkipannussa ja ruskista lihat. Lisää sipulit ja kaalisuikaleet. Paista pari minuuttia ja lisää joukkoon nuudelit. Mausta limetin mehulla ja suolalla sekä mustapippurilla.

5. Viimeistele paahdetuilla maapähkinöillä.