Reseptit

Limemarinoidut siikafileet ja parsa-perunapaistos

19.5.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Limemarinoidut siikafileet tarjotaan parsa-perunapaistoksen kanssa.

Ainekset

600 g siikafileetä
1 limetin mehu ja raastettu kuori
2 tl oliiviöljyä
ripaukset suolaa ja sokeria

Paistos:

2 nippua vihreää parsaa
400 g keitettyjä varhaisperunoita
100 g tuoretta pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
3-4 kevätsipulinvartta hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria

kastike:

2 keitettyä kananmunaa
2 dl kermaviiliä
2 tl Dijon-sinappia
ripaus suolaa
3 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Valmista kastike. Murskaa kananmunat haarukalla ja sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään. Nosta kastike jääkaappiin tekeytymään.

2. Leikkaa siikafileet annospaloiksi. Sekoita limetin mehu, raastettu kuori ja oliiviöljy pienessä kulhossa. Valele mausteliemi fileille. Mausta fileet myös kevyesti suolalla ja sokerilla. Jätä maustumaan.

3. Leikkaa parsojen tyvestä pois parin kolmen sentin puiseva pala. Halkaise parsat pituussuunnassa, puolita perunat ja revi pinaateista kovat lehtiruodit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää perunat. Paista niitä hetki ja lisää parsat, pinaatti ja hienonnettu kevätsipuli. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Paista 2–3 minuuttia.

4. Paista toisella pannulla siikafileet nopeasti molemmin puolin. Tarjoile parsa-perunapaistoksen ja kananmuna-kermaviilikastikkeen kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *