Reseptit

Lindströmin kasvispihvit

Lindströmin kasvis­pihvit ovat vege­versio perintei­sistä Lindströmin pihveistä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lindströmin kasvispihvit

  • 250 g punajuurta
  • 250 g perunoita
  • 200 g porkkanoita
  • 1 sipuli
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl balsamicoetikkaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1/2 tl mustapippuria

Paistamiseen

  • rypsiöljyä

Kastike

  • 2 dl jogurttia
  • 2 tl sinappia
  • 2 rkl kapriksia

Valmistusohje

1. Keitä juurekset kuorineen juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä, kuori ja raasta. Hienonna sipuli ja lisää raasteeseen. Voit halutessasi kuullottaa sipulin pehmeäksi öljytilkassa.

2. Mittaa kaurahiutaleet ja vehnäjauhot kulhoon. Lisää munat, balsamicoetikka ja mausteet. Anna seoksen tekeytyä hetki ja lisää joukkoon juuresraaste.

3. Paista taikinasta pihvejä öljytilkassa lettupannulla. Paistoaika on noin 4 minuuttia/ puoli.

4. Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa lindströmin kasvispihvit jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki! Paista halutessasi pihvien pinnalle sipuli­ renkaita ja tarjoa pihvien kanssa kapriskastiketta ja kaalisalaattia.

Katso myös: Punajuuripihvit

Katso myös Kotiliesi.fi: Härkäpapu-punajuuripihvit

X