Reseptit

Linssi-lohikeitto

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 0.5 tl kurkumaa
  • 0.3 tl cayennepippuria
  • 2 porkkanaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 4 tomaattia
  • 1.5 dl punaisia linssejä
  • 9 dl vettä
  • 400 g lohifileetä
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla hetken aikaa. Lisää joukkoon mausteet ja anna niiden lämmetä.

2. Kuori ja kuutioi porkkanat ja selleri. Lisää kattilaan ja anna niidenkin pehmetä hetken aikaa. Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa kuutioiksi.

3. Lisää kattilaan tomaatit, linssit ja vesi. Sekoita ja anna keiton porista 10 minuuttia.

4. Leikkaa lohi kuutioiksi ja lisää keiton joukkoon. Anna kalan kypsyä muutaman minuutin ajan. Viimeistele keitto suolalla ja tuoreella hienonnetulla korianterilla.

X