26.4.2012

Linssisosekeitto

Teksti: Elisa Johansson

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl rypsiöljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumajauhetta
1 tl korianterin siemeniä murskattuna
1 bataatti
400 g prk tomaattimurskaa
2 dl punaisia linssejä
1.5 l vettä + kasvisfondia
pikkutölkki g tomaattisosetta
1 rkl hunajaa tai sokeria
mustapippuria

koristeeksi:

4 rkl ranskankermaa
tuoreita yrttejä, versoja tai ituja

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi bataatti > peruna ja porkkana. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää paprikajauhe, kurkuma ja korianteri, kuumenna sekoittaen. Lisää bataatti- > peruna- ja porkkanakuutiot sekä tomaattimurska. Kuumenna sekoittaen hetken aikaa.
  2. Lisää vesi, fondi ja huuhdotut linssit. Keitä noin 20 minuutin ajan. Pyöristä makua hunajalla tai sokerilla ja mausta pippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimen avulla.
  3. Tarkista maku. Lisää keittoannoksen pinnalle nokare ranskanker maa > kevytkermaviiliä ja tuoreita yrttejä, versoja tai ituja.

 LISÄKSI: Viipale vaaleaa leipää, 1 tl tuorejuustoa, lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää