Reseptit

Lohipastrami ja marinoitu fenkolisalaatti

Lohipastrami on hienostunut lohialkuruoka perinteisen graavilohen tilalle. Maustunut lohi paistetaan nopeasti vain pinnoiltaan, ja se saa jäädä sisältä kauniin oranssinpunaiseksi ja meheväksi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohipastrami:

  • 500-600 g nahatonta lohifileetä (mielellään paksua lohen ”coeur de fileetä”)
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 3 rkl mustia seesaminsiemeniä

Fenkolisalaatti:

  • 1 fenkoli
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl oliiviöljyä
  • suolaa
  • sokeria

Valmistusohje

1. Pyyhi lohifilee kuivaksi talouspaperilla ja nosta pala reunalliseen astiaan. Sekoita soijakastike, oliiviöljy, sitruunamehu, suola, mustapippuri ja sokeri keskenään tasaiseksi kastikkeeksi. Sivele lohipala kauttaaltaan kastikkeella ja kaada loppukastike vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja nosta kala jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.

2. Leikkaa fenkoli ja punasipuli ohuen ohuiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy sekä ripaukset suolaa ja sokeria. Jätä tekeytymään.

3. Ota kala jääkaapista ja nosta kalapala talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Kuumenna paistinpannu oikein kuumaksi ja nosta lohipala pannulle, lisää tarvittaessa tilkka öljyä, jotta kala ei tartu pannuun. Paista kala nopeasti kaikilta sivuiltaan niin, että se jää keskeltä vielä kirkkaan oranssinpunaiseksi.

4. Kaada seesaminsiemenet lautaselle ja nosta kala pannulta siementen päälle. Kääntele pala siemenissä ja leikkaa sitten noin senttimetrin paksuisiksi paloiksi.

5. Levitä marinoitu fenkolisalaatti vadille tai lautasille ja nostele päälle lohipalat.

X