Reseptit

Lohipastrami ja pinaatti­-punasipuli­salaatti

Lohipastrami maustetaan sitruunamehulla sekä soijakastikkeella ja tarjotaan raikkaalta pinaatti-punasipulisalaattipediltä. Pastrami on helppo valmistaa, mutta varaa riittävästi aikaa marinoitumiseen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohipastrami:

  • 400 g puhdistettua lohifileetä (paksu tasakokoinen pala)
  • 1 dl soijakastiketta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl sokeriia
  • 1/2 tl chilirouhetta
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1/2 rkl oliiviöljyä
  • (suolaa)

Pinaatti-punasipulisalaatti:

  • 1 pieni punasipuli
  • 2 rkl punaviinietikka
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 50 g babypinaattia

Valmistusohje

1. Sekoita soijakastikkeeseen sitruunamehu, ripaukset mustapippuria ja sokeria sekä chilirouhe. Nosta lohipala kapeaan reunalliseen astiaan ja valele kala kauttaaltaan soijamarinadilla. Peitä astia kelmulla ja anna kalan marinoitua kylmässä vähintään 2 tuntia.

2. Laita sillä aikaa sipuli marinoitumaan. Kuori sipuli ja leikkaa se erittäin ohuiksi renkaiksi. Sekoita pienessä kulhossa renkaiden joukkoon punaviinietikka ja öljy sekä ripaukset suolaa ja sokeria. Laita sivuun odottamaan.

3. Nosta kala marinadista ja sipaise sen pintaan tilkka öljyä. Paista lohipala pannulla nopeasti kaikilta sivuiltaan, mausta se kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele lohi seesaminsiemenissä ja leikkaa pala terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi.

4. Valuta punasipuli ja kääntele se pinaatin joukkoon. Jaa pinaatti-punasipulisalaatti lautasille ja nostele päälle lohiviipaleet.

Vinkki: Valitse lohipastramiin tuoretta kalaa ja mielellään pala kalan paksuimmasta kohdasta, niin lopputulos on paras mahdollinen.

X