Reseptit

Maa-artisokkakauratto

Kaurajyvistä sekä maa-artisokasta tehty maa-artisokkakauratto on kuin suomalainen risotto, mutta esikuvaansa maukkaampi ja ravitsevampi. Kaurattoon voi maa-artisokkien ja porkkanoiden sijaan käyttää muitakin kasviksia, esimerkiksi parsakaalia ja selleriä tai lanttua ja vihreitä papuja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maa-artisokkakauratto

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g maa-artisokkia
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl öljyä
  • 7 1/2 dl kasvislientä fondista tai kuutioista
  • 4 dl ruokakauraa (esim. Willja tai Myllärin Ateriajyvät)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1/2 dl persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Maa-artisokkakauratto tehdään helposti näin:

1. Hienonna sipulit. Kuori maa-artisokat ja porkkanat, leikkaa kuutioiksi. Kuullota sipuleita ja kasviksia öljyssä sekoitellen noin 3 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja ruokakaura. Hauduta välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes kaura on napakan kypsää.

2. Mausta maa-artisokkakauratto sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita joukkoon juustoraaste ja persiljasilppu. Anna kauraton tekeytyä kannen alla hetki ennen tarjoamista.

Katso myös: Kauratto

Katso myös Kotiliesi.fi: Emmerrisotto

X