Reseptit

Makea porsaankyljysrivi

Makeaksi glaseerattu kyljysrivi on oivallinen valinta, jos perinteinen kinkku tuntuu joulupöydässä liian mahtipontiselta.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 1,5 kg porsaan kyljysriviä silavalla
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua pippuria

Vuokaan

  • 2 dl vahvaa lihalientä
  • 2 dl valko- tai punaviiniä

Pinnalle

  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 dl paistolientä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl soijaa
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • pari hyppysellistä chilirouhetta
  • rouhittua mustapippuria

Kastike

  • 3 dl paistolientä + vettä
  • tilkka konjakkia
  • 1 rkl sinappia
  • 2 tl ruskeaa kastikesuurusta
  • 1–2 dl kermaa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Hiero kyljysrivin pintaan suolaa ja pippuria. Paina paistomittari keskelle lihaa. Nosta liha uunivuokaan ja kaada pohjalle viiniä ja lihalientä. Kypsennä kyljysriviä 150-asteisessa uunissa ahkerasti liemellä valellen kunnes lämpömittari näyttää 70 astetta. Ota paisti uunista ja kääri folioon.

2. Mittaa kattilaan siirappi, paistoliemi, sokeri, soija, valkosipuli, chilirouhe ja mustapippuri. Keitä, kunnes jäljellä on noin puolet liemestä. Ruuduta kyljysrivin silavapinta terävällä veitsellä ja sivele siirappiseos lihan pintaan. Pane liha 225-asteisen uunin yläosaan. Ruskista pinta kauniiksi vuokaan valuvalla siirapilla välillä valellen.

3. Mittaa paistoliemi kastiketta varten kattilaan. Lisää muut aineet ja anna kastikkeen kiehua viitisen minuuttia. Tarkista maku.

Lisää herkullisia reseptejä porsaasta:

988070-paahdettua_sokerisuolattua_porsaankylkea.jpg

Paahdettua sokerisuolattua porsaankylkeä ja riisinuudelisalaattia

979437-Uunissa-paistettu-possunkylki.jpg

Porsaankylkeä uunissa ja juuriselleripyreetä

741397-porsaankylki.jpg

Porsaankylkeä, tyrnisalottihilloketta ja Madeira-kastiketta

Kotiliesi.fi: Paahdettu porsaankylkirulla ja omenasinappikastike

X