Reseptit

Maksapannu

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g riistamaksaa kuutioina
  • 0.5 dl öljyä tai 2 rkl voita

kastiko

  • 2.5 dl vettä
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 4 tomaattia tai 2 dl tomaattisurvosta
  • 1 tl kuivattua timjamia tai rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa

Valmistusohje

Kuutioi liha peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja paista kevyesti öljytilkan tai voin kanssa pannulla.

Yhdistä vesi, viinietikka, tomaattisose, yrtit, suola ja hunaja. Kaada seos paistetun maksan päälle. Kuumenna seos.

Tarjoa heti esimerkiksi kiehautetun parsakaalin sekä valkokaali-, porkkana- ja omenaraasteen kanssa.

Vinkki:

Paistoliemi korostaa maksan mehevyyttä. Hapahkon ja hiukan makean kastikkeen kanssa hautunut maksa on hyvää myös kylmänä.

X