Maksapannu
Ainekset
- 800 g riistamaksaa kuutioina
- 0.5 dl öljyä tai 2 rkl voita
kastiko
- 2.5 dl vettä
- 0.5 dl punaviinietikkaa
- 4 tomaattia tai 2 dl tomaattisurvosta
- 1 tl kuivattua timjamia tai rosmariinia
- 1 tl suolaa
- 2 rkl hunajaa
Valmistusohje
Kuutioi liha peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja paista kevyesti öljytilkan tai voin kanssa pannulla.
Yhdistä vesi, viinietikka, tomaattisose, yrtit, suola ja hunaja. Kaada seos paistetun maksan päälle. Kuumenna seos.
Tarjoa heti esimerkiksi kiehautetun parsakaalin sekä valkokaali-, porkkana- ja omenaraasteen kanssa.
Vinkki:
Paistoliemi korostaa maksan mehevyyttä. Hapahkon ja hiukan makean kastikkeen kanssa hautunut maksa on hyvää myös kylmänä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous