933897-kirsikat.jpg
Reseptit

Manteli-kirsikkatorttu

Tuoreista kirsikoista syntyy syksyn herkullisin manteli-kirsikkatorttu.
Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 50 g manteleita
  • 70 g rasiamargariinia
  • 2 rkl tummaa sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl vettä

täyte:

  • 500 g kirsikoita
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 rkl maizenaa
  • 1 dl kirsikkaviiniä (tai kirsikkamehua tai muuta punaista mehua)

päälle:

  • 30 g mantelilastuja
  • 30 g margariinia
  • 2 rkl tummaa sokeria
  • 1 dl isoja kaurahiutaleita
  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

 

1. Hienonna manteli, sekoita jauhoihin, lisää sokeri ja leivinjauhe, nypi joukkoon rasva ja sekoita lopuksi vesi, niin että saat tasaisen taikinan.

2. Painele pohja öljytyn torttuvuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 cm). Voit käyttää myös leivinpaperilla vuorattua irtopohjavuokaa.

3. Poista kirsikoista kivet, puolita kirsikat ja pane kattilaan, lisää sokeri, Maizena ja viini ja kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee.

4. Sekoita keskenään mantelilastut, margariini, kaurahiutaleet, soketi ja sitruunankuori (pese kuori ennen raastamista lämpimällä veellä).

5. Kaada kirsikkatäyte pohjalle, lisää manteli-kauraseos päälle ja paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Vinkki: tortun voi valmistaa myös tummista, makeista luumuista.

X