Manteli-kirsikkatorttu
Tuoreista kirsikoista syntyy syksyn herkullisin manteli-kirsikkatorttu.
Ainekset
pohja:
- 50 g manteleita
- 70 g rasiamargariinia
- 2 rkl tummaa sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 2 rkl vettä
täyte:
- 500 g kirsikoita
- 0.5 dl sokeria
- 2 rkl maizenaa
- 1 dl kirsikkaviiniä (tai kirsikkamehua tai muuta punaista mehua)
päälle:
- 30 g mantelilastuja
- 30 g margariinia
- 2 rkl tummaa sokeria
- 1 dl isoja kaurahiutaleita
- puolikkaan sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Hienonna manteli, sekoita jauhoihin, lisää sokeri ja leivinjauhe, nypi joukkoon rasva ja sekoita lopuksi vesi, niin että saat tasaisen taikinan.
2. Painele pohja öljytyn torttuvuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 cm). Voit käyttää myös leivinpaperilla vuorattua irtopohjavuokaa.
3. Poista kirsikoista kivet, puolita kirsikat ja pane kattilaan, lisää sokeri, Maizena ja viini ja kuumenna sekoittaen, kunnes seos sakenee.
4. Sekoita keskenään mantelilastut, margariini, kaurahiutaleet, soketi ja sitruunankuori (pese kuori ennen raastamista lämpimällä veellä).
5. Kaada kirsikkatäyte pohjalle, lisää manteli-kauraseos päälle ja paista 200 asteessa puolisen tuntia.
Vinkki: tortun voi valmistaa myös tummista, makeista luumuista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous