
Marinoitu punasipuli
Marinoitu punasipuli sopii hyvin salaatteihin, kalan kanssa sekä hampurilaisten, täytettyjen leipien ja tortillojen väliin. Kokeile esimerkiksi lohitortillassa.
Ainekset
Marinoitu punasipuli
- 2 kpl punasipulia
- 0.8 dl viinietikkaa
- 1.5 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
Valmistusohje
Marinoitu punasipuli valmistuu näin helposti:
1. Leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Liuota suola ja sokeri viinietikkaan, lisää öljy.
2. Kaada liemi punasipuleiden päälle ja anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Säilytä punasipuli jääkaapissa käytä se noin viikon kuluessa.
3. Punasipuli höystää monet herkut ja tuo niihin mukavaa kirpeyttä. Se sopii erityisen hyvin liharuokien lisukkeeksi. Kokeile sitä vaikkapa paahtopaistin, pulled porkin tai grillatun entrecôtepihvin kanssa. Se maustaa hodarit ja hampurilaiset. Tarjoa marinoitu punasipuli esimerksi lohileivän täytteenä, herkullisen lohipastramin kanssa tai vaikkapa tortillan täytteenä.
Saatat pitää myös karamellisoidusta sipulista, pikkelöidyistä punasipuleista tai balsamiviinietikalla marinoiduista sipuleista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet pikkelöidyt avomaankurkut
Kommentit
Hei Heidi,
itse käyttäisin nämä muutaman päivän sisällä marinoimisesta. 🙂
Terveisin,
Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta
Kommentit
Lisää öljy?
Hei kaisap,
Kiitos tarkkaavaisuudesta. Ohjeesta todellakin puuttui öljyn määrä, nyt se on lisätty ja virhe korjattu.
Leena, Ruoka.fi:stä.
Kuinka kauan tämä säilyy jääkaapissa?
Hei Heidi,
itse käyttäisin nämä muutaman päivän sisällä marinoimisesta. 🙂
Terveisin,
Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous