Reseptit

Balsamiviinietikalla marinoidut sipulit

Nämä sipulit ovat loistava lisä buffetpöytään. Valmiit sipulit ovat ihanan pehmeitä ja maistuvat marinadin ansiosta herkulliselta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg pikkusipuleita
  • vettä
  • ½ l kasvislientä
  • ½-1 dl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kiehauta sipulit vedessä. Valuta ja huuhdo ne kylmällä vedellä, jotta kypsyminen ei jatku. Valuta uudelleen. Kuori sipulit vihannesveitsellä.

Pane sipulit ja lihaliemi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 30 minuuttia. Lisää balsamiviinietikka ja mausta sipulit sokerilla, suolalla sekä mustapippurilla. Vähennä lämpöä ja jatka keittämistä noin 30 minuuttia tai kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai lihalientä, jos neste uhkaa kiehua kuiviin.

X