Reseptit

Marinoitua raparperia

Marinoi raparperi appelsiinilla, rosmariinilla ja portviinillä.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg raparperia
  • 1 dl sokeria

Liemi

  • 2 dl appelsiininmehua
  • 1 dl valkoista portviiniä
  • 2 dl sokeria
  • 1 rosmariinin oksa
  • 1 raastettu appelsiininkuori

Valmistusohje

Pese ja kuori raparperit kevyesti. Asettele raparperit vuokaan ja sirottele sokeri päälle. Anna mehustua tunti.

Kiehauta kattilassa mehu, portviini, sokeri ja rosmariini. Lisää joukkoon raastettu appelsiininkuori. Kaada liemi raparperien päälle. Jäähdytä ja tarjoile seuraavana päivänä.

X