Siianmätimousse
Tarjoa siianmätimousse esimerkiksi gluteenittomien pikkublinien ja lime-punapippurigraavatun lohen seurana.
Ainekset
Siianmätimousse
- 100 g siianmätiä
- 1 kpl punasipuli
- 1 prk (á 120 g) smetanaa
- 1/2 tl mustapippuria
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
Siianmätimousse tehdään näin helposti:
Siianmätimousse valmistuu vikkelästi. Monikäyttöinen mousse maistuu alkupalana, blinien kanssa tai vaikkapa joulupöydässä muiden kalaherkkujen kanssa.
1. Ota mäti sulaamaan jääkaappiin edellisenä päivänä. Valuta se tiheässä siivilässä, jos mäti tuntuu hitaan sulatuksen jälkeen vielä vetiseltä.
2. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki moussen ainekset keskenään. Laita mousse kylmään maustumaan noin 30 minuutiksi. Halutessasi voit vatkata smetanan vaahdoksi ennen aineiden yhdistämistä. Silloin täytteestä tulee kiinteämpää ja vielä moussemaisempaa.
3. Tarjoa mousse esimerkiksi gluteenittomien pikkublinien ja lime-punapippurigraavatun lohen seurana.
Saatat pitää myös hittireseptistämme kirjolohen mädistä tehdystä moussesta, mätilevitteestä leivälle ja blineille tai mäti-savulohiherkusta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Taramasalata-mätitahna
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous