8.5.2012

Mäti-savulohiherkku

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 dl siianmätiä
100 g kylmäsavulohta
1 punasipuli
tilkka sitruunamehua
1 dl smetanaa tai ranskankermaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Suomalainen villikalojen mäti on maailmanluokan gourmetherkku. Siian mädista ja kylmäsavulohesta syntyy upea herkku, jonka voi tarjota perunröstien lisukkeena.

Valmista mäti-savulohiherkku näin:

Silppua kylmäsavulohi ja sipuli hyvin hienoksi. Sekoita silput mätiin. Lisää tilkka sitruunamehua. Lusikoi pinnalle ranskankermaa tai smetanaa ja rouhi päälle reilusti mustapippuria. Koristeeksi voit lisätä tillinkukintoja.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *