
Mätimousse
Mätimousse on pehmeän kuohkeaa ja suorastaan sulaa suussa. Se sopii hyvin juhla-aterian alkupalaksi. Tämä mätimoussen resepti on yksi sivustomme hittejä. Tarjoa mätimoussen kanssa paahdettua ruisleipää. Kokeile ja ihastu!
Ainekset
Mätimousse
- 200 g tuoretta kirjolohen mätiä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl ranskankermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- vastajauhettua mustapippuria
- suolaa maun mukaan
Kurkkusalsa:
- ¼ kpl tuoretta kurkkua
- 3 rkl hienonnettua tilliä
- 1 kpl pieni punasipuli
- 1 tilkka sitruunamehua
- 1 ripaus sokeria
- 1 ripaus suolaa
Valmistusohje
Mätimousse tehdään näin helposti:
Mätimousse syntyy helposti pakastetusta mädistä. Pakastettu mäti on hyvä ottaa sulamaan jo tarjoilua edeltävänä iltana. Sulata mäti jääkaapissa, jottei siitä tule vetistä. Jos mäti on sulatuksen jälkeen kuitenkin vetistä, valuta se kuivaksi siivilässä.
1. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa myös ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita kermat mätiin. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan.
2. Annostele mousse pieniin laseihin ja anna sen jähmettyä viileässä tarjoiluhetkeen.
3. Tee kurkkusalsa. Halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurkku hyvin pieniksi kuutioiksi. Silppua myös sipuli hyvin hienoksi. Hienonna tilli. Sekoita ainekset keskenään ja mausta seos sitruunalla, sokerilla ja suolalla. Annostele lusikallinen kurkkuseosta mätiannosten pinnalle tarjoiluvaiheessa. Tarjoa mätimousse juhlien alkuruokana tai vaikkapa saaristolaisleivän päällä.
Vinkki:
Herkästi pilaantuva mäti kannattaa käyttää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen. Mätiä kannattaa ottaa pakastimesta vain sen verran, mitä sitä kerralla kulutetaan. Hyvä nyrkkisääntö on varata mätiä noin 50 grammaa henkeä kohden. Muista, että mitä enemmän muita kalatuotteita on tarjolla, sitä vähemmän mätiä kuluu.
Lisää mätiherkkuja:
Lue myös: Mätiä perinteisesti ja uudella tavalla – voileipäkakku ja huumaavat graavilohi-mätileivät
Katso myös Kotiliesi.fi: Mätilusikat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous