Reseptit

Meksikonkanaa ja kikhernesalaattia

Vastustamaton chilin ja suklaan yhdistelmä herättää arkisen kanasalaatin uuteen eloon. Pannulla paistetut fileepihvit mausteteaan valmiilla kaakao-chili -mausteseoksella ja tarjotaan kikherneillä tukevoitetulta kasvispediltä.

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin ohutleikettä
  • 1 tl rouhittua Cacao & chili -mausteseosta (Santa Maria)
  • ripaus suolaa

Kikhernesalaatti

  • 1 prk (400/270 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • 1 rs (200 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 kurkku
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punasipuli
  • 3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 ps (80 g) pinjansiemeniä

Kastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1.5 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Grillaa broilerinfileet molemmin puolin mehukkaan kypsiksi ja mausta. Anna vetäytyä folion alla noin 5 minuuttia.

2. Valuta kikherneet ja halkaise kirsikkatomaatit. Pilko kurkku ja paprika. Suikaloi punasipuli. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja pinjansiemenet.

3. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi veitsen lappeella leikkuulautaa vasten. Ripottele päälle suola ja hienonna tahnaksi.

4. Kaavi tahna kulhoon ja sekoita oliiviöljyn ja sitruunamehun kanssa kastikkeeksi. Valuta salaatin joukkoon.

X