8.5.2012

Meksikonkanaa ja kikhernesalaattia

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Vastustamaton chilin ja suklaan yhdistelmä herättää arkisen kanasalaatin uuteen eloon. Pannulla paistetut fileepihvit mausteteaan valmiilla kaakao-chili -mausteseoksella ja tarjotaan kikherneillä tukevoitetulta kasvispediltä.

Ainekset

4 broilerin ohutleikettä
1 tl rouhittua Cacao & chili -mausteseosta (Santa Maria)
ripaus suolaa

Kikhernesalaatti

1 prk (400/270 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 rs (200 g) kirsikkatomaatteja
1 kurkku
1 keltainen paprika
1 punasipuli
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 ps (80 g) pinjansiemeniä

Kastike

1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1.5 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Grillaa broilerinfileet molemmin puolin mehukkaan kypsiksi ja mausta. Anna vetäytyä folion alla noin 5 minuuttia.

2. Valuta kikherneet ja halkaise kirsikkatomaatit. Pilko kurkku ja paprika. Suikaloi punasipuli. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja pinjansiemenet.

3. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi veitsen lappeella leikkuulautaa vasten. Ripottele päälle suola ja hienonna tahnaksi.

4. Kaavi tahna kulhoon ja sekoita oliiviöljyn ja sitruunamehun kanssa kastikkeeksi. Valuta salaatin joukkoon.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi