Reseptit

Merimiespihvi jauhelihasta

Merimiespihvi onnistuu mainiosti myös jauhelihasta. Ruoka muhii uunin lämmössä lähes itsekseen. Täydellistä arkiruokaa!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Merimiespihvi jauhelihasta

  • 1 kg perunoita
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 tl öljyä
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 5 maustepippuria
  • 3 dl vettä
  • 1 lihaliemifondi
  • 2 dl olutta tai kotikaljaa

Valmistusohje

Merimiespihvi jauhelihasta tehdään helposti näin:

1. Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Paista jauheliha kypsäksi pannulla tilkassa öljyä, sekoita joukkoon mustapippuri ja 1⁄2 tl suolaa. Siirrä liha pois pannulta, pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää tilkka öljyä ja sipulit ja paista ne pehmeiksi.

2. Levitä puolet perunaviipaleista ja porkkanat öljyttyyn uunivuokaan. Mausta viipaleet suolalla. Lisää päälle jauheliha, sipulit ja loput perunat. Ripottele pinnalle maustepippurit ja loput suolasta. Sekoita lihaliemifondi veteen ja kaada vuokaan yhdessä oluen tai kotikaljan kanssa.

3. Paista merimiespihvi 200-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti.

Katso myös: Merimiespihvit

Katso myös Kotiliesi.fi: Merimiespihvi

X