mozzarella-mansikkasalaatti
Reseptit

Mozzarella-mansikkasalaatti

Mozzarella-mansikkasalaatissa on välimerellinen twisti. Mozzarellan voi hyvin vaihtaa kermaisen pehmeään burratajuustoon ja verkkomelonin makeaan hunajameloniin.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mozzarella-mansikkasalaatti

  • 2 kpl mozzarella di bufala -juustoa
  • 1 kerä rapeaa salaattia
  • 3 dl mansikoita
  • 1/2 verkkomelonia
  • 1/2 ruukkua basilikaa ja/tai lehtipersiljaa
  • mustia oliiveja

Leipämurut

  • 2 viipaletta vaaleaa juurileipää
  • 2 rkl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • silputtua lehtipersiljaa ja basilikaa

Sitruskastike

  • 1/2 dl appelsiinimehua
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Mozzarella-mansikkasalaatti tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin leipämuruseos. Murenna leivät kuorineen esimerkiksi tehosekoittimessa. Paista murut rapeiksi keskilämmöllä pannulla öljyssä. Puserra sekaan valkosipuli ja lisää lopuksi hienonnetut yrtit.

2. Sekoita salaattikastike vastapuristetuista mehuista, öljystä ja mausteista.

3. Revi salaatti tarjoiluvadin pohjalle. Lisää päälle mozzarella joko kokonaisena tai paloina, viipaloidut mansikat, kuutioitu meloni, yrtit ja oliivit. Tarjoa leipämurut ja kastike erikseen.

Katso myös: Mansikka-briesalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikka-halloumisalaatti

X