Reseptit

Mustikka-mozzarellasalaatti

Ihanassa mustikka-mozzarellasalaatissa maistuu makea vesimeloni. 

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikka-mozzarellasalaatti

  • 1 keräsalaatti
  • 1 lollo rosso -salaatti
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • pala vesimelonia
  • 1 pss (200 g) mozzarellajuustoa
  • 4 dl mustikoita

Valmistusohje

Mustikka-mozzarellasalaatti tehdään näin:

1. Revi salaatit, halkaise tomaatit, kuori ja paloittele meloni ja viipaloi mozzarellat.

2. Asettele ainekset tarjolle ja ripottele pinnalle tuoreet mustikat.

3. Pirskota valmiin salaatin päälle ripaus mustikkaetikkaa. Tarjoa mustikka-mozzarellasalaatti raikkaana lisukkeena esimerkiksi grilliruoille.

Vinkki: Juuston sijaan voi käyttää kypsää broileria, ja tomaattien sijaan mansikoita.

Saatat pitää myös mozzarella-yrttisalaatista, joka höystetään appelsiinikastikkeella, paahdetusta tomaatti-mozzarellasalaatista tai kesäisestä mansikka-mozzarellasalaatista.

Katso myös: Burrata, mozzarella ja bufala mozzarella – italialaisjuustot viettelevät kermaisella pehmeydellään, mutta tunnetko niiden erot ja käyttötavat?

Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikka-halloumisalaatti

 

X