Reseptit

Mustajuurikeitto

Juustolla maustettu ruokakerma pyöristää mustajuurikeiton. Saat mustajuurikeittoon uutta makua, kun raaputat sen mausteeksi puolen vaniljatangon siemenet.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g mustajuuria
  • vettä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 purjosipulin vaalea osa
  • öljyä
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 ½ dl maustettua ruokakermaa (3 juustoa)
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • hienonnettua persiljaa tai muita tuoreita yrttejä

Valmistusohje

 

Pese ja kuori mustajuuret valuvan veden alla. Leikkaa mustajuuret noin sentin mittaisiksi paloiksi. Pane palat sitruunamehulla maustettuun veteen, etteivät ne tummu.

Huuhdo ja hienonna purjosipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää purjosipuli ja kuullota sitä muutama minuutti. Lisää mustajuurenpalat ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Lisää ruokakerma ja veteen sekoitettu maissitärkkelys. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Mausta keitto maun mukaan mineraalisuolalla ja valkopippurilla. Ripottele pinnalle persiljaa tai muita yrttejä.

X