Mustajuurikeitto
Tee mustajuurikeiton pinnalle sauvasekoittimella vihreää yrttiöljyä basilikanlehdistä ja öljystä. Tarjoa myös krutonkeja keiton kanssa.
Ainekset
- 600 g mustajuuria
- 2 perunaa
- 1 purjon valkoinen osa
- 1-2 salottisipulia
- 1 rkl voita
- noin 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1-2 dl kermaa
- 1 rkl sherryä tai sitruunamehua
- 1/2-1 tl suolaa
- ripaus muskottipähkinää tai pippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele mustajuuret etikkatilkalla maustettuun veteen. Kuori ja paloittele perunat. Silppua sipulit. Kuumenna sipulisilppua hetki voissa kattilassa. Lisää perunat ja mustajuuripalat. Kaada kattilaan sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä noin 20 minuuttia.
2. Soseuta ainekset sileäksi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma ja sherry tai sitruunamehu. Mausta keitto ja kuumenna kiehuvaksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous