Reseptit

Mustajuurikeitto

14.4.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tee mustajuuri­keiton pinnalle sauvasekoitti­mella vihreää yrttiöljyä basilikan­lehdistä ja öljystä. Tarjoa myös kruton­keja keiton kanssa.

Ainekset

600 g mustajuuria
2 perunaa
1 purjon valkoinen osa
1-2 salottisipulia
1 rkl voita
noin 5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1-2 dl kermaa
1 rkl sherryä tai sitruunamehua
1/2-1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää tai pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele mustajuuret etikkatilkalla maustettuun veteen. Kuori ja paloittele perunat. Silppua sipulit. Kuumenna sipulisilppua hetki voissa kattilassa. Lisää perunat ja mustajuuripalat. Kaada kattilaan sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä noin 20 minuuttia.

2. Soseuta ainekset sileäksi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma ja sherry tai sitruunamehu. Mausta keitto ja kuumenna kiehuvaksi.