Reseptit

Mustajuurikeitto

Tee mustajuuri­keiton pinnalle sauvasekoitti­mella vihreää yrttiöljyä basilikan­lehdistä ja öljystä. Tarjoa myös kruton­keja keiton kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g mustajuuria
  • 2 perunaa
  • 1 purjon valkoinen osa
  • 1-2 salottisipulia
  • 1 rkl voita
  • noin 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1-2 dl kermaa
  • 1 rkl sherryä tai sitruunamehua
  • 1/2-1 tl suolaa
  • ripaus muskottipähkinää tai pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele mustajuuret etikkatilkalla maustettuun veteen. Kuori ja paloittele perunat. Silppua sipulit. Kuumenna sipulisilppua hetki voissa kattilassa. Lisää perunat ja mustajuuripalat. Kaada kattilaan sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä noin 20 minuuttia.

2. Soseuta ainekset sileäksi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma ja sherry tai sitruunamehu. Mausta keitto ja kuumenna kiehuvaksi.

X