27.4.2012

Omena-kesäkurpitsamarmeladi

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

0.5 kg happoisia omenoita
0.5 kg kesäkurpitsaa
1 sitruunan mehu
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

Huuhdo omenat ja kesäkurpitsat. Poista omenista kanta ja siemenkota. Poista kesäkurpitsoiden kannasta ja kärjestä pieni pala. Raasta omenat sekä kesäkurpitsat ja kaada raaste kattilaan. Lisää sitruunamehu ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jaa marmeladi hyvin pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin. Säilytä viileässä.

Vihje:

Voit tehdä marmeladin myös pelkästään kesäkurpitsasta. Kesäkurpitsamarmeladin mausteeksi sopivat tähtianis, vaniljasokeri ja kardemumma.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi