Omena-päärynäsose
Omena-päärynäsose tuo makua jogurttiin ja puuroihin.
Ainekset
Omena-päärynäsose
- 2 omenaa
- 2 päärynää
- n. 1 dl vettä
Valmistusohje
Omena-päärynäsose tehdään näin:
1. Kuori hedelmät ja poista siemenkodat. Paloittele hedelmät kattilaan. Lisää vesi. Keitä, kunnes hedelmät hieman pehmenevät. Lisää tarvittaessa vettä.
2. Soseuta sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
3. Tarjoile omena-päärynäsosetta sellaisenaan tai esimerkiksi maustamattoman jogurtin kera.
Vinkki: Voit valmistaa hedelmistä myös tuoresosetta. Paloittele hedelmät tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
Saatat pitää myös hunajaisesta omenasoseesta, pihlajanmarja-omenasoseesta tai intialaisittain maustetusta päärynä-chutneysta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Omenoiden pakastaminen – säilö omenat talteen lohkoina tai soseena
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous