
Omenagalette
Omenagalette on maalaisranskalainen piirakka, joka saakin näyttää rouhealta. Tärkeintä on ihana omenainen tuoksu ja herkullinen maku. Tarjoa galette vanilja-mascarponevaahdon kera.
Ainekset
Omenagalette, pohja:
- 1 1/2 dl mantelijauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 3/4 dl sokeria
- 150 g voita
- 3 rkl jääkylmää vettä
Täyte
- 5-6 omenaa
- 1/2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
Vanilja-mascarponevaahto:
- 2 dl vispikermaa
- 250 g mascarponejuustoa
- 3-4 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Mittaa kaikki taikinan ainekset vettä lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja anna koneen sekoittaa taikina tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää loppuvaiheessa vesi. Pyöräytä tasainen taikina palloksi, kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään noin 10 minuutiksi.
2. Halkaise omenat ja poista siemenet. Leikkaa lohkoiksi.
3. Mittaa isoon kulhoon tomu- ja vaniljasokeri sekä kardemumma. Kääntele omenalohkot seoksessa.
4. Ota taikina jääkaapista ja nosta se leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Litistä palloa hieman ja kauli tai painele se sitten pyöreäksi noin puolen sentin paksuiseksi levyksi (halkaisija n. 24 cm).
5. Asettele hedelmälohkot taikinan keskelle niin, että reunoille jää noin 2 cm leveä tyhjä alue. Taita leivinpaperin avulla reunat täytteen päälle.
6. Paista galettea 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä.
7. Vaahdota kerma ja mascarpone samaan aikaan, lisää tomu- ja vaniljasokeri. Tarjoile omenagalette vaahdon kera.
Katso myös: Omenagalettet
Katso myös Kotiliesi.fi: Manteli-omenapiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous