Reseptit

Omenagalette

Omenagalette on maalaisranskalainen piirakka, joka saakin näyttää rouhealta. Tärkeintä on ihana omenainen tuoksu ja herkullinen maku. Tarjoa galette vanilja-mascarponevaahdon kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenagalette, pohja:

  • 1 1/2 dl mantelijauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 150 g voita
  • 3 rkl jääkylmää vettä

Täyte

  • 5-6 omenaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa

Vanilja-mascarponevaahto:

  • 2 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 3-4 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Mittaa kaikki taikinan ainekset vettä lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja anna koneen sekoittaa taikina tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää loppuvaiheessa vesi. Pyöräytä tasainen taikina palloksi, kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään noin 10 minuutiksi.

2. Halkaise omenat ja poista siemenet. Leikkaa lohkoiksi.

3. Mittaa isoon kulhoon tomu- ja vaniljasokeri sekä kardemumma. Kääntele omenalohkot seoksessa.

4. Ota taikina jääkaapista ja nosta se leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Litistä palloa hieman ja kauli tai painele se sitten pyöreäksi noin puolen sentin paksuiseksi levyksi (halkaisija n. 24 cm).

5. Asettele hedelmälohkot taikinan keskelle niin, että reunoille jää noin 2 cm leveä tyhjä alue. Taita leivinpaperin avulla reunat täytteen päälle.

6. Paista galettea 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä.

7. Vaahdota kerma ja mascarpone samaan aikaan, lisää tomu- ja vaniljasokeri. Tarjoile omenagalette vaahdon kera.

Katso myös: Omenagalettet

Katso myös Kotiliesi.fi: Manteli-omenapiirakka 

X