Reseptit

Omenahillo juustotarjottimelle

Omenahillo on loistava valinta juustotarjottimelle. Se terästetään alkoholilla. Portviini, rommi ja konjakki sopivat hyvin hillon mausteeksi. Myös omenasiideri sopii mainiosti juustojen ja omenahillon kumppaniksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenahillo juustotarjottimelle

  • 1 kg hapokkaita kotimaisia omenoita
  • 1/2 dl vettä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 vaniljatanko
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 dl hillosokeria
  • 1 dl pieniä omenakuutioita
  • 1 dl makeaa jälkiruokaviiniä (esim. portviiniä tai madeiraa) tai 1⁄2 dl konjakkia, rommia tai brandyä

Valmistusohje

Omenahillo juustotarjottimelle tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele omenat ja laita kattilaan. Lisää vesi, fariinisokeri, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä halkaistu vaniljatanko. Keitä omenat soseeksi. Jos haluat, voit soseuttaa hillon aivan sileäksi sauvasekoittimella. Poista vaniljatanko ennen soseuttamista.

2. Lisää hillosokeri ja pienet omenakuutiot. Keitä 5–10 minuuttia. Sekoita lopuksi hilloon valitsemasi alkoholi.

3. Purkita omenahillo kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Katso myös: Omenakompotti

Katso myös Kotiliesi.fi: Omenasiiderihillo

X