Reseptit

Omenainen broilerisalaatti

27.4.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Omenainen broilerisalaatti on makujen täydellinen yhdistelmä. Hyvässä salaatissa on jotain pehmeää, rapeaa, kypsää, raakaa, täyteläistä ja raikasta.

Ainekset

400 g broilerin sisäfileitä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl harissaa
ripaus suolaa

Lisäksi:

2–3 napakkaa punaista omenaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
ripaus chilijauhetta
ripaukset suolaa ja mustapippuria
100 g babypinaattia
200 g rapeaa salaattia
100 g paahdettuja pekaanipähkinöitä
50 g sinihomejuustoa muruina

Valmistusohje

1. Kääntele kulhossa broilerin sisäfileisiin öljy, harissa ja ripaus suolaa. Kuumenna paistinpannu ja paista fileet kypsiksi. Nosta sivuun odottamaan. Pyyhkäise pannu puhtaaksi talouspaperilla.

2. Leikkaa omenat lohkoiksi. Lisää pannulle oliiviöljy ja kuumenna. Lisää myös hunaja sekä omenalohkot. Paista lohkoihin väriä niitä välillä käännellen ja mausta chilijauheella sekä suolalla ja mustapippurilla. Älä paista omenoita liian kypsiksi, niihin saa jäädä rapeutta.

3. Levitä pinaatti ja rapea, revitty salaatti vadille ja lisää päälle paistetut omenalohkot, viipaloidut broilerit, paahdettuja pekaanipähkinöitä sekä sinihomejuustomurua.

4. Tarjoile salaatti hyvän leivän kera.

Katso myös:
Linssi-broilerisalaatti, Ruoka.fi
Lämmin broilerisalaatti, Ruoka.fi
Broileri-pastasalaatti, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme