Reseptit

Paahdettu fenkolisalaatti

Paahtaminen tuo fenkolista esille sen mausteisen aromin. Tämä paahdettu fenkolisalaatti saa täydennystä vuohenjuustosta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu fenkolisalaatti

  • 1 nippu retiisejä
  • 1 fenkoli
  • 200 g pieniä sipuleita (esim. helmisipuleita)
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 rasia vuonankaalia
  • 50 g paahdettuja pinjansiemeniä

Lisäksi

  • 200 g vuohenjuustoa
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Paahdettu fenkolisalaatti tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuivaa retiisit ja fenkoli. Puolita retiisit ja lohko fenkoli. Kuori ja puolita sipulit. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi.

2. Laita kasvikset ja sitruunalohkot uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä. Nosta sitruunalohkot sivuun.

3. Pese vuonankaali ja kuivaa se salaattilingossa. Kääntele vuonankaali paahdettujen kasvisten joukkoon ja purista paahtunutta sitruunamehua salaatille.

4. Ripottele salaatin pinnalle paahdetut pinjansiemenet.

5. Leikkaa vuohenjuustopötkö n. 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista juustoviipaleet molemmin puolin kauniin kullan ruskeiksi.

6. Nostele juustot salaatin pinnalle ja tarjoa paahdettu fenkolisalaatti sellaisenaan tai ruokien lisukkeena.

Katso myös: Uunifenkolit

Katso myös Kotiliesi.fi: Italialaiset grillifenkolit

X