paahdettu kukkakaali
Reseptit

Paahdettu kukkakaali

Kokonaisena paahdettu kukkakaali on upea tarjottava. Intialainen makumaailma sopii hyvin kukkakaalin makuun. Jogurttiraitakastike raikastaa kokonaisuuden täydelliseksi.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu kukkakaali

  • 1 iso kukkakaali
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl suolaa
  • 50 g voita

Jogurtti-raitakastike

  • 2 dl paksua jogurttia
  • 3 rkl minttua hienonnettuna
  • 1 punasipuli
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl juustokuminaa

Valmistusohje

Paahdettu kukkakaali tehdään helposti näin:

1. Poista kukkakaalista lehdet ja lyhennä kanta tarvittaessa niin, että kukkakaali pysyy hyvin pystyssä. Laita kukkakaali ison folioarkin päälle. Sekoita hunaja ja mausteet öljyyn. Sivele kukkakaali seoksella. Taittele folio löyhästi kukkakaalin ympärille.

2. Paista kukkakaalia 225-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Avaa folio, valele kukkakaali pohjalle valuneella öljyllä. Lisää voi kukkakaalin pinnalle lastuina ja kypsennä kukkakaalia edelleen peittämättä 15–20 minuuttia.

3. Hienonna punasipuli ja sekoita sipuli ja silputtu minttu jogurttiin. Mausta kastike ripauksella suolaa ja ripottele pinnalle juustokuminaa.

Katso myös: Kukkakaali on keventäjän kaveri – 5 ohjetta, joiden avulla loihdit kukkakaalista hyvää ja herkullista tarjottavaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaali on noussut Suomessa trendiherkuksi – valitse lempparisi Kotilieden suosituimmista resepteistä

X