Kokonaisena paahdettu kukkakaali
Kokonaisena paahdettu kukkakaali on upea tarjottava. Intialainen makumaailma sopii hyvin kukkakaalin makuun. Jogurttiraitakastike raikastaa kokonaisuuden täydelliseksi.
Ainekset
Kokonaisena paahdettu kukkakaali
- 1 iso kukkakaali
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl garam masalaa
- 2 tl jauhettua korianteria
- 1/2 tl suolaa
- 50 g voita
Jogurtti-raitakastike
- 2 dl paksua jogurttia
- 3 rkl minttua hienonnettuna
- 1 punasipuli
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl juustokuminaa
Valmistusohje
Kokonaisena paahdettu kukkakaali tehdään helposti näin:
1. Poista kukkakaalista lehdet ja lyhennä kanta tarvittaessa niin, että kukkakaali pysyy hyvin pystyssä. Laita kukkakaali ison folioarkin päälle. Sekoita hunaja ja mausteet öljyyn. Sivele kukkakaali seoksella. Taittele folio löyhästi kukkakaalin ympärille.
2. Paista kokonaista kukkakaalia 225-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Avaa folio, valele kukkakaali pohjalle valuneella öljyllä. Lisää voi kukkakaalin pinnalle lastuina ja kypsennä kukkakaalia edelleen peittämättä 15–20 minuuttia.
3. Hienonna punasipuli ja sekoita sipuli ja silputtu minttu jogurttiin. Mausta kastike ripauksella suolaa ja ripottele pinnalle juustokuminaa. Kokonaisena paahdettu kukkakaali viimeistellään kastikkeella.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaali on noussut Suomessa trendiherkuksi – valitse lempparisi Kotilieden suosituimmista resepteistä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous