11.9.2012

Paahdettu palsternakka-tomaattikeitto

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Hyöryävä juureskeitto pitää lämpimänä hiljalleen viilenevinä iltoina. Koristele keitto lehtipersiljalla ja tarjoile parmesaanilastujen kanssa.

Ainekset

1 sipuli
1 iso (noin 400 g) palsternakka
2 isoa (noin 200 g) porkkanaa
3 luumutomaattia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl juustokuminaa
2 rkl oliiviöljyä
1 l kuumaa kasvislientä
1 rkl sitruunamehua

koristeeksi

lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko sipuli, palsternakka ja porkkanat reiluiksi paloiksi. Nosta vihannekset laakeaan uunivuokaan lohkottujen tomaattien ja valkosipulinkynsien kanssa. Mausta juustokuminalla ja pyörittele sekaisin öljyn kanssa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

2. Nosta paahdetut vihannekset kattilaan ja kaada päälle kuuma kasvisliemi. Keitä, kunnes vihannekset tuntuvat kypsiltä.

3. Soseuta keitto ja mausta pirskahduksella sitruunamehua. Koristele lehtipersiljalla ja tarjoile parmesaanilastujen kanssa.

Lisää lämmittäviä keittoja:

188024-linssikeitto.jpg

Punainen linssikeitto

980183-keitto_paahdetuista_kasviksista.jpg

Keitto paahdetuista kasviksista

757019-amaranttipunajuurikeitto.jpg

Amarantti-punajuurikeitto

Kotiliesi.fi: Paahdettu porkkanakeitto

Kommentit (1)

Kuulostaa hyvältä alkupalalta ja tarpeeksi yksinkertaiselta, jotta voi valmistaa samalla kun pääruokaa.




0



0

Kuulostaa hyvältä alkupalalta ja tarpeeksi yksinkertaiselta, jotta voi valmistaa samalla kun pääruokaa.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi