Reseptit

Paahdettu parsakaalipasta

Paahdettu parsakaalipasta on arjen pelastus. Nopeatekoisen ja maukkaan pastan joukkoon voi lisätä myös muita kasviksia tai broilerisuikaleita.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdettu parsakaalipasta

  • 400 g tagliatelle -pastaa
  • 1 sipuli
  • 400 g parsakaalia varsineen
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl chililastuja
  • suolaa
  • mustapippuria

Tarjoiluun

  • 50 g pecorinojuustoa raastettuna
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Paahdettu parsakaalipasta tehdään helposti näin:

1. Laita pasta vesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi mutta napakaksi. Valuta hyvin.

2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

3. Huuhtele parsakaali ja kuivaa se. Irrota varsi kukinnoista ja leikkaa se puoliksi ja sitten viipaleiksi. Paloittele kukinnot pieniksi.

4. Kuumenna oliiviöljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja lisää sipulit. Kuullota ne pehmeiksi ja anna niiden saada hieman väriä. Lisää chililastut, paista hetki ja lisää sitten parsakaalit. Paista muutama minuutti, niin että parsakaalit pehmenevät mutta niihin jää vielä purutuntumaa.

5. Lisää pannulle valutettu kypsä pasta ja kääntele ainekset sekaisin.

6. Jaa paahdettu parsakaalipasta lautasille ja viimeistele juustoraasteella sekä tuoreella basilikalla.

Katso myös: Parsakaali-cheddarpasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaali-kasviswokki

X