Reseptit

Parsakaali-cheddarpasta

7.11.2018 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tässä loistoesimerkki siitä, ettei hyvään pastaanet tarvitse monia aineksia: pelkkä parsakaali, hyvä cheddarjuusto ja loraus kermaa riittävät.

Ainekset

Parsakaali-cheddarpasta

1 (300 g) parsakaali
300 g pastaa, esim. conchiglie- simpukkapastaa
2 kasvisliemikuutiota
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl currya
2 dl kuohukermaa
1 rkl sinappia
100 g cheddar-juustoa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja paloittele parsakaalin kukinnot ja varret. Nosta pasta kiehumaan kasvisliemikuutioilla maustettuun runsaaseen veteen. Lisää paloitellut parsakaalit noin 5 minuutin päästä pastan joukkoon. Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta pasta mutta säästä kattilaan 2 dl keitinlientä. Lisää pastat ja parsakaalit takaisin keitinliemen joukkoon.

3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa pannulla 5 minuuttia. Lisää joukkoon vehnäjauho ja curry ja sekoittele hetki. Lisää kerma ja sinappi.

4. Kiehauta kastike ja kaada pastakattilaan. Raasta joukkoon cheddar. Nostele ainekset kevyesti sekaisin ja tarjoile.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo