
Parsakaali-cheddarpasta
Tässä loistoesimerkki siitä, ettei hyvään pastaanet tarvitse monia aineksia: pelkkä parsakaali, hyvä cheddarjuusto ja loraus kermaa riittävät.
Ainekset
Parsakaali-cheddarpasta
- 1 (300 g) parsakaali
- 300 g pastaa, esim. conchiglie- simpukkapastaa
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1/2 tl currya
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl sinappia
- 100 g cheddar-juustoa
Valmistusohje
1. Huuhtele ja paloittele parsakaalin kukinnot ja varret. Nosta pasta kiehumaan kasvisliemikuutioilla maustettuun runsaaseen veteen. Lisää paloitellut parsakaalit noin 5 minuutin päästä pastan joukkoon. Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta pasta mutta säästä kattilaan 2 dl keitinlientä. Lisää pastat ja parsakaalit takaisin keitinliemen joukkoon.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa pannulla 5 minuuttia. Lisää joukkoon vehnäjauho ja curry ja sekoittele hetki. Lisää kerma ja sinappi.
4. Kiehauta kastike ja kaada pastakattilaan. Raasta joukkoon cheddar. Nostele ainekset kevyesti sekaisin ja tarjoile.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous