4.5.2012

Paistettu turska (Stekt torsk)

Teksti: Inga Aaltonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kokonainen turkafilee
karkeaa merisuolaa
pippuria
öljyä paistamiseen

Valmistusohje

Laske turskaa 180-200 g/annos. Poista ruodot. Mausta filee reilusti merisuolalla. Anna maustua 20 minuuttia.

Huuhdo kala kylmällä, juoksevalla vedellä ja pyyhi filee kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa kala annospaloiksi ja mausta vastajauhetulla pippurilla. Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Lisää öljyä ja paista kalapalat nahkapuoli alaspäin. Pienennä lämpöä ja anna kalan kypsyä edelleen noin 10 minuuttia tai kunnes palat ovat sopivan kypsiä.

Sopii tarjattavaksi perunasoseen, punaviinikastikkeen ja sienien kera.

Kommentit (2)

Olen voin käytöstä samaa mieltä Julian kanssa – varsinkin turskan yhteydessä.
Onkohan reseptin tekijän mielestä paistaminen tehtävä vain nahkapuolelta? Kääntämistä ei ainakaan mainita.
Hieno ruoka joka tapauksessa.
Harri




0



0

Olen voin käytöstä samaa mieltä Julian kanssa – varsinkin turskan yhteydessä.
Onkohan reseptin tekijän mielestä paistaminen tehtävä vain nahkapuolelta? Kääntämistä ei ainakaan mainita.
Hieno ruoka joka tapauksessa.
Harri




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *