paistetut katkarapunuudelit
Mausta paistetut nuudelit chilitahnalla, kalakastikkeella sekä limetinmehulla. Parhaat nuudeliruoat ovat usein myös oikeaa silmänruokaa.
Reseptit

Paistetut katkarapunuudelit

Nuudelipannuun voi paistaa munat erikseen tai sekoittaa ne rikottuina muiden ainesten joukkoon aivan paistamisen lopulla.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g pakastekatkarapuja
  • 100 g vehnänuudeleita
  • 1 porkkana
  • 1/2 paprika
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl pakasteherneitä
  • 2 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • 2 tl soija- tai kalakastiketta
  • 1/2-1 limetin mehu
  • 2 rkl suolapähkinöitä
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Sulata katkaravut. Keitä nuudelit juuri ja juuri kypsiksi, valuta siivilässä. Leikkaa porkkanat ja paprika tikuiksi. Paista kananmunat.

2. Kuumenna puolet öljystä vokissa. Paista kasviksia yhdestä kahteen minuuttia hyvällä lämmöllä. Lisää nuudelit, herneet ja loput öljystä. Paista yhdestä kahteen minuuttia.

3. Mausta kasvis-nuudeliseos sambal oelekilla, soija- tai kalakastikkeella, limettimehulla ja ripauksella suolaa. Lisää pinnalle katkaravut, suolapähkinät, paistetut munat ja korianteria. Tarjoa ruoka suoraan pannulta.

X