Reseptit 8.5.2012

Palak paneer eli intialainen pinaatti-juustocurry

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

300 g tuoretta pinaattia (tai vastaava määrä pakastettua)
250 g kiinteää kotijuustoa (esim. Ingmanin tai Valion)
1 silputtu sipuli
2 silputtua valkosipulinkynttä
1 silputtu vihreä paprika
2 tl hienonnettua inkivääriä
1-2 vihreää chiliä silputtuna
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl currya
2 rkl voita +1 rkl öljyä
¼ tl muskottia
2 silputtua tomaattia
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl kuohukermaa
1-1½ tl suolaa

Valmistusohje

Lempeän mausteinen palak paneer eli pinaattijuustocurry on yksi vakioruoista intialaisten ravintoloiden listoilla.

1. Kiehauta tuore pinaatti kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja silppua pinaatti halutessasi. Leikkaa juusto kuutioiksi.

2. Kuumenna voi-öljyseos kasarissa. Lisää sipulit sekä paprika ja kuullota hetki. Lisää mausteet muskottia lukuun ottamatta ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Lisää pinaatti ja tomaatit. Anna seoksen kiehua parikymmentä minuuttia.

3. Kaada kattilaan jogurtti sekä kerma ja hauduta pari minuuttia. Mausta suolalla ja muskotilla.

4. Lisää juustokuutiot ruokaan joko sellaisenaan tai öljyssä ruskistettuina. Kuumenna.

 

Kommentit (1)

Kannattaa pistää pinaatit, inkivääri ja chili blenderiin kun pinaatit on kiehautettu.




0



0

Kannattaa pistää pinaatit, inkivääri ja chili blenderiin kun pinaatit on kiehautettu.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi