Reseptit

Parmesaanileivät

Parmesaanileivät syntyvät huippuhelposti. Tarjoa ne lämpimänä vaikkapa hyvän tomaattikeiton kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Rapeakuoriset, vastaleivotut parmesaanileivät maistuvat pasta-aterian tai tomaattikeiton kanssa.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parmesaanileivät

  • 2 pussia kuivahiivaa
  • noin 14 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl hiutalesuolaa
  • 7 dl vettä
  • 3 dl itse raastettua parmesaania

Valmistusohje

Parmesaanileivät leivotaan helposti näin:

1. Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi. Lisää suola. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Alusta taikinaan. Lisää sen verran jauhoja, että saat pehmeän mutta napakan taikinan. Lisää lopuksi raastettu parmesaani. Anna taikinan kohota peitettynä noin 60 minuuttia.

2. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa se kolmeen palaan. Muotoile palat litteähköiksi leiviksi ja kohota peitettyinä noin 20 minuuttia. Leikkaa leipien pintaan terävällä veitsellä ruutukuvio.

3. Paista parmesaanileivät 225-asteisessa uunissa. Kypsymisaika on noin 25–30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kaada uunin pohjalle 1 dl vettä paistamisen alussa. Leivät saavat rapean kuoren höyryisessä uunissa.

4. Tarjoa parmesaanileivät lämpiminä vaikkapa tomaattikeiton kanssa.

Vinkki: Kokeile myös muhkeaa rosmariinilta maistuvaa focacciaa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Parmesaani kuuluu pastaan ja risottoon – italialaisten suosikkijuustossa on vivahdus pähkinäisyyttä

X