Parmesaanileivät
Parmesaanileivät syntyvät huippuhelposti. Tarjoa ne lämpimänä vaikkapa hyvän tomaattikeiton kanssa.
Ainekset
Parmesaanileivät
- 2 pussia kuivahiivaa
- noin 14 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl hiutalesuolaa
- 7 dl vettä
- 3 dl itse raastettua parmesaania
Valmistusohje
Parmesaanileivät leivotaan helposti näin:
1. Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi. Lisää suola. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Alusta taikinaan. Lisää sen verran jauhoja, että saat pehmeän mutta napakan taikinan. Lisää lopuksi raastettu parmesaani. Anna taikinan kohota peitettynä noin 60 minuuttia.
2. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa se kolmeen palaan. Muotoile palat litteähköiksi leiviksi ja kohota peitettyinä noin 20 minuuttia. Leikkaa leipien pintaan terävällä veitsellä ruutukuvio.
3. Paista parmesaanileivät 225-asteisessa uunissa. Kypsymisaika on noin 25–30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kaada uunin pohjalle 1 dl vettä paistamisen alussa. Leivät saavat rapean kuoren höyryisessä uunissa.
4. Tarjoa parmesaanileivät lämpiminä vaikkapa tomaattikeiton kanssa.
Vinkki: Kokeile myös muhkeaa rosmariinilta maistuvaa focacciaa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Parmesaani kuuluu pastaan ja risottoon – italialaisten suosikkijuustossa on vivahdus pähkinäisyyttä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous