Reseptit

Peruna-palsternakkapaistos

Peruna-palsternakkapaistos sopii joulupöytään perinteisten laatikoiden rinnalle tai sijaan. Timjami, valkosipuli ja voi tuovat muhkean maun.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Peruna-palsternakkapaistos

  • 700 g perunoita
  • 300 g palsternakkaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 2 tl timjaminlehtiä
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 25 g voita

Valmistusohje

1. Säädä uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kuori perunat ja palsternakka ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Parhaiten työ sujuu vihannesleikkurilla eli mandoliinilla.

2. Laita viipaleet laakeaan uunivuokaan. Sekoita mausteet ja hienonnetut valkosipulinkynnet öljyyn ja kääntele seos peruna- ja palsternakkaviipaleiden joukkoon. Peitä vuoka löyhästi foliolla.

3. Kypsennä peruna-palsternakkapaistos ensin folion alla noin 30 minuttia. Poista folio, lisää päälle voi pieninä nokareina ja jatka kypsennystä ilman foliota noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja paistos pinnaltaan ruskea.

Lue myös: Vuohenjuusto-perunagratiini

Lue myös Kotiliesi.fi: Hasselbackan juuripersiljat

X