Reseptit

Perunaletut, sienisalaatti ja kylmäsavulohitartar

Perunaletut maistuvat sienisalaatin ja kylmäsavulohitartarin kanssa aterian alkupalana tai ilta-ateriana. Peruna tuo lettuihin mehevyyttä.

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perunaletut

  • 2 luomukananmunaa
  • 4 keitettyä, siivilän läpi puserrettua perunaa
  • 5 dl vichyä, vettä tai maitoa
  • 4 dl luomuvehnäjauhoja
  • 50 g sulatettua voita
  • 1 tl suolaa
  • pari kierrosta mustapippuria myllystä

Sienisalaatti

  • 200 g kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl etikkaa
  • suolaa
  • (smetanaa tai ranskankermaa)

Kylmäsavulohitartar

  • 200 g kylmäsavulohta
  • tuoretta tilliä

Valmistusohje

Perunaletut, sienisalaatti ja kylmäsavulohitartar tehdään näin:

1. Tee perunaletut: Sekoita lettuainekset keskenään, anna taikinan turvota noin 10 minuuttia ja paista taikinasta pieniä lettuja voissa.

2. Tee sienisalaatti: Kuullota silputut sienet ja sipuli pannulla öljyssä. Lisää etikka ja mausta suolalla. Lisää halutessasi smetanaa tai ranskankermaa.

3. Tee kylmäsavulohitartar: Silppua lohi hyvin pieneksi, sekoita silppuun hienonnettua tilliä.

Saatat pitää myös muista suolaisista letuista, kuten ranskalaisista tattari-crêpeistä, perunaletuista ja katkaravuista tai juustolla täytetyistä ohukaisista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalatäytteiset letut

X