Reseptit

Piimävanukas ja tyrnikastike

Piimävanukas tyrnikastikkeella on keväinen jälkiruoka ja sopii kauden juhliin.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 liivatelehteä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 50 g valkosuklaata
  • 2 dl piimää

Kastike

  • ½ vaniljatanko
  • 4 rkl sokeria
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 100 g kokonaisia pakastetyrnejä

Valmistusohje

1. Nosta liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen.

2. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri ja paloiteltu valkosuklaa. Sulata lionneet liivatteet suklaa-kermaseokseen ja kaada seos piimän joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

3. Jaa seos joko kumottaviin silikonisiin muffinivuokiin tai suoraan tarjoilulaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

4. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet pieneen kasariin. Lisää kasariin sokeri, appelsiinimehu ja kokonaiset jäiset tyrnit. Kuumenna niin, että tyrnit sulavat ja hieman mehustuvat. Anna kastikkeen hetken aikaa jäähtyä. Tarjoa piimävanukkaiden kanssa.

X