Reseptit

Pinaatti-kinkkupannukakku

Pinaattiletut ovat monen koululaisen suosikkeja. Vaihtelua saat, kun teet pinaatista pinaatti-kinkkupannarin. Se sopii hyvin koululaisen välipalaksi. Pinaatti-kinkkupannukakku antaaa energiaa vaikka urheiluharkkoihin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Marjo Tynkkynen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pinaatti-kinkkupannukakku

  • 150 g pakastepinaattia
  • 8 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 4 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 150 g kinkkusuikaleita
  • 1 ripaus mineraalisuolaa
  • 0.5 dl öljyä

Valmistusohje

Pinaatti-kinkkupannukakku tehdään näin:

Pinaatti-kinkkupannukakku valmistuu helposti ja nopeasti leivinpaperilla päällystetyllä uunin pellillä. Se sopii mainiosti välipalaksi ennen treenejä.

1. Sulata pakastepinaatti pakkauksen ohjeen mukaan kulhossa. Sekoita pinaatti liemineen, maito ja munat keskenään. Vatkaa jauhot joukkoon niin, että saat paakuttoman seoksen. Lisää auringonkukansiemenet sekä kinkkusuikaleet ja mausta taikina mineraalisuolalla. Sekoita öljy joukkoon.

2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

3. Voitele leivinpaperi öljyllä. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.

4. Paista pannaria 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.

5. Nauti pinaatti-kinkkupannari  maidon ja raastesalaatin tai tuoreiden vihannesten kanssa.

Kaipaatko lisää suolaisten pannukakkujen ohjeita? Kokeile vaikkapa  maukasta pinaatti-kukkakaalipannaria , juurespannaria tai blinipannaria.

Katso myös Kotiliesi.fi: Pinaatti-pannarimuffinit

X