Reseptit

Pinaattipannari

Vegaaninen pinaattipannari ei kohoa uunissa muhkeaksi, mutta maku ja mehevä rakenne ovat jopa perinteistä pannaria paremmat. Tarjoile vegepannarin kanssa sokerilla maustettua, murskattua puolukkaa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pinaattipannari

  • 1 ps (150 g) pakastepinaattia
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 8 dl kaurajuomaa
  • 50 g sulatettua vegaanista margariinia

Lisäksi

  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

Pinaattipannari tehdään helposti näin:

1. Sulata pakastepinaatti mikrossa. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon soijajogurtti, kaurajuoma ja sulatettu pinaatti. Anna turvota 20 minuuttia. Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoile pinaattipannari hieman jäähtyneenä puolukkasurvoksen kanssa.

Katso myös: Pannukakku on parhaimmillaan mehevä – kokosimme pannukakkureseptit, joita kannattaa testata

Katso myös Kotiliesi.fi: Suolainen pannukakku on älyttömän hyvä välipala ja maukas brunssitarjottava – kokosimme Kotilieden hittireseptit!

X