Reseptit

Pistaasirisotto

Pistaasirisotto tehdään sisilialaisen Simona Milazzon ohjeella voita ja parmesaanijuustoa säästelemättä.

Teksti:
Simona Milazzon
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pistaasirisotto:

  • 2 salottisipulia
  • 200 g kuorittuja pistaaseja
  • 200 g parmesaanijuustoa
  • 4 dl risottoriisiä
  • 125 g voita
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 8 dl kanalientä
  • suolaa

Valmistusohje

Pistaasirisotto valmistuu helposti näin:

1. Hienonna sipulit. Murskaa pistaasit ja raasta parmesaani. Kuumenna kanaliemi.

2. Sulata 25 g voita kattilassa. Kuullota sipulisilppu voissa. Lisää riisi ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini, ja kun se on imeytynyt riisiin, lisää vähän suolaa. Kauho kanalientä risottoon vähitellen koko ajan sekoittaen.

3. Kun pistaasirisotto on melkein valmista (al dente), lisää loppu voi, parmesaani ja pistaasirouhe. Jätä parmesaania ja pistaasirouhetta myös risoton viimeistelyyn.

Katso myös: Hernerisotto

Katso myös Kotiliesi.fi: Risotto muuntuu moneksi

X