Reseptit

Pizzakupit

Muffinipellillä paistetut pizzakupit maistuvat iltapalana tai retkieväänä. Valmiina ostettu taikina ja tomaattikastike ovat näppärä oikotie, mutta toki voit tehdä taikinan ja kastikkeen alusta asti itse.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pizzakupit

  • 1 prk (330 g) minipizzataikinaa (Danerolles)
  • 8 minitomaattia
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 80 g savukalkkunaa tai -kinkkua
  • 2 dl valmista pizzakastiketta (esim. Hungry chef)
  • 1 pss (150 g) juustoraastetta
  • 1 pallo (125 g) mozzarellajuustoa
  • 1 tl oreganoa tai pizzamaustetta
  • mustapippuria
  • basilikaa

Valmistusohje

Pizzakupit leivotaan helposti näin:

1. Puolita tomaatit, viipaloi herkkusienet ja suikaloi liha. Paista herkkusienet pannulla kauniin ruskeiksi.

2. Avaa taikinapakkaus ja irrota pohjat toisistaan. Kauli pohjat mahdollisimman ohuiksi ja vuoraa voideltujen muffinipellin kolot taikinalla.

3. Täytä pizzakupit tiiviisti herkkusienillä, kinkulla tai kalkkunalla ja juustoraasteella. Lisää päälle 2 rkl pizzakastiketta ja lisää pinnalle kerros juustoraastetta ja tomaatit.

4. Kypsennä kuppeja 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Lisää kuumien pizzojen päälle revittyä mozzarellaa, mustapippuria ja oreganoa. Irrota pizzakupit koloista veitsellä ja nosta tarjolle. Viimeistele basilikalla.

VINKKI! Voit käyttää pizzakuppeihin myös pakastepizzataikinaa. Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi ja ota taikinasta esimerkiksi juomalasilla muffinivuokaan sopivia pohjia. Pizzakupit voi hyvin paistaa etukäteen ja lämmittää uudelleen uunissa tai mikrossa.

Katso myös: Tortillapizzat

Katso myös Kotiliesi.fi: Kurpitsanmuotoinen pizzapommi

X