Reseptit

Tortillapizzat

Tortillapizzat tehdään helposti valmiista tortilloista ja täytteitä voi vaihdella maun, mieliteon ja kaapin sisällön mukaan. Kokeile esimerkiksi savulohta tai jauhelihaa. Ronskit päälliset ja mausteet kuuluvat näiden texmex -pizzojen henkeen. Tortillapizzat syntyvät suitsait isollekin porukalle. Yhdellä kertaa pellille mahtuu 4 pientä tai 2–3 isompaa pizzaa. Pizzat paistuvat valmiiksi täytteen määrästä riippuen 5–10 minuutissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tortillapizzat jauhelihatäytteellä

  • 8 pientä tai 4 isoa tortillaa
  • 1 prk (n. 200 g) salsaa
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 1 pss (28 g) taco-mausteseosta
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl jalapenoja hienonnettuna
  • 1 prk (230 g) mustapapuja
  • 1 pss (200 g) pakastemaissia
  • 150 g cheddarjuustoraastetta
  • 150 g ranskankermaa
  • nachoja

Tortillapizzat savulohitäytteellä

  • 8 pientä tai 4 isoa tortillaa
  • 200 g ranskankermaa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1-2 punasipulia
  • 150 g kermajuustoraastetta
  • 150 g kylmäsavulohta viipaleina
  • 1-2 avokadoa
  • 1 limetti
  • jalapenoja
  • korianteria ja/tai tilliä

Valmistusohje

Tortillapizzat tehdään helposti näin:

Jauhelihatäyte:

1. Ruskista jauheliha pannulla tilkassa öljyä sipuleiden kanssa. Lisää tacomauste ja vesi. Kuumenna, kunnes vesi on haihtunut. Mausta seos silputulla jalapenolla.

2. Huuhtele pavut siivilässä juoksevalla vedellä. Sulata maissit pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Laita tortillat kahdelle pellille. Levitä päälle salsa, jauheliha, maissit, pavut ja juustoraaste. Paista 8–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut.

4. Viimeistele tortillapizzat nachoilla ja ranskankermalla.

Vinkki: Näin saat ruoasta vegaanisen: Vaihda jauheliha härkikseen. Korvaa cheddar-raaste kasvirasvajuustolla ja ranskankerma kaurafraichella.

Savulohitäyte:

1. Puserra valkosipuli ranskankerman joukkoon. Lisää oregano. Hienonna punasipuli, viipaloi tai kuutioi avokado(t). Leikkaa limetti viipaleiksi.

2. Levitä ranskankermaseos tortillapohjille. Lisää päälle juusto. Paista pohjia 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

3. Lisää paistettujen pizzapohjien päälle lohi- ja avokadoviipaleet, sipulisilppu, limetti ja jalapenot. Viimeistele korianterilla ja/tai tillillä.

Vinkki: Näin saat ruoasta vegaanisen: Vaihda ranskankerma kaurafraicheen ja kermajuusto vegaaniseen pizzajuustoon. Käytä kylmäsavulohen sijasta öljyssä paistettua kylmäsavutofua tai valmiiksi maustettua revittyä tofua (esim. Jalotofun Paahtopala).

Katso myös: Kinkku-kananmuna-rieskapizza

Katso myös Kotiliesi.fi: Boysenmarja-tortillapizzat

X