Pizzapohja ilman hiivaa eli leivinjauheella kohotettu
Pizzapohja ilman hiivaa eli leivinjauheella kohotettu syntyy vikkelästi. Ainekset vain sekoitetaan ja taikina on valmis. Tee paras pikapizza arkeen!
Ainekset
Pizzapohja ilman hiivaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 75 g voita tai margariinia
- 2 dl maitoa
Valmistusohje
Pizzapohja ilman hiivaa eli leivinjauheella tehdään helposti näin:
1. Sekoita rasva kuiviin aineisiin, lisää maito, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja pizzapohja ilman hiivaa on valmis.
2. Kauli taikinasta jauhotetulla leivinlaudalla 4 pientä pyöreää pizzaa tai yksi pellillinen.
3. Levitä pizzapohjan päälle haluamasi täytteet ja kypsennä 225-250-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Vinkki: Tee itse raikas tomaattikastike pizzalle. Voit myös korvata itse tehdyn tomaattikastikkeen oreganolla, valkosipulilla ja pippurilla maustetulla tomaattimurskalla. Valuta murskasta enin neste pois ennen maustamista.
Katso myös Kotiliesi: Sopiiko pepperoni vai salami pizzaan paremmin? Pizzaharrastajat vastaavat – ja paljastavat parhaat täyteyhdistelmät
Kommentit
Itse tein tällä ohjeella. Ei ole leivinjauheen makua eikä tullut edes löysää taikinaa 🙂
Kommentit
pitääkö rasva sulattaa?
Tämä ei ole pizza-pohjaa nähnykkää… Siis mitä aktuaalista v***** tässäkin on nytten ajateltu. en suosittele!!
Hyvää pitsaa tulee tällä ohjeella! Saa tehtyä tosi ohuen pohjan. Eikä tarvitse hiivan kanssa pelleillä 🙂
Tuleeko tästä yksi pohja?
Lisäisin nestettä varovaisesti. Tein tämän vedellä ja melko vetelä taikina tuli, jota oli hankalaa saada levitettyä pellille. Leivinjauheen maku jo valmiissa pohjassa myös hieman hämää. Paistettuna pohja kuitenkin oli ihan syötävissä.
Itse tein tällä ohjeella. Ei ole leivinjauheen makua eikä tullut edes löysää taikinaa 🙂
Mainio ohje! Tehnyt tällä useamman kerran, annoksesta tulee pellillinen pizzaa. Teen aina 2 x eli kaksi pellillistä ❤️
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous