Reseptit

Pizzeriasalaatti ja salamisipsit

Pizzeriasalaatti sisältää kaalia, retiisejä, hunajamelonia ja rouskuvan rapeita salamisipsejä. Salaatin seurana maistuvat myös grillissä paahdetut ja sormisuolalla maustetut padron-paprikat ja roseeviini.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pizzeriasalaatti:

  • 1 kesäkaali
  • 1 nippu retiisejä
  • 100 g pepperonisalamia
  • 1/2 hunajameloni
  • 2 nippusipulia

Kastike:

  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 tl sokeria
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl oreganoa
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Pizzeriasalaatti ja salamisipsit tehdään näin:

1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi retiisit. Sekoita kastike ja kaada kaalin ja retiisien joukkoon. Anna salaattipohjan maustua jääkaapissa 1–2 tuntia.

2. Tee salamisipsit salaattipohjan maustuessa. Levitä pepperoniviipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paahda 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes viipaleet ovat rapeita. Siirrä valumaan talouspaperin päälle.

3. Leikkaa hunajameloni kuutioiksi, viipaloi sipulit varsineen ja sekoita salaattiin juuri ennen tarjoamista. Lisää salamisipsit salaatin pinnalle tai tarjoa ne erikseen.

Katso myös: Nektariini-mozzarellasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi:  Grillattu kasvis-juustosalaatti

X