Pot de crème -suklaajälkiruoka
Tarjoile valmiin pot de crème -suklaajälkiruoan kanssa kauralastuja. Tästä herkusta riittää suuremmallekin joukolle.
Ainekset
- 75 g tummaa suklaata (72 %)
- 45 g sokeria (1/2 dl)
- 3 dl maitoa
- 1 muna
- 1 keltuainen
Lisäksi:
- kauralastuja
Kauralastut:
- 1 1/4 dl sokeria
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 75 g suolatonta voita
- 2 rkl maitoa
- 2 rkl siirappia
Valmistusohje
Suklaapotti, Pot de crème, on näppärä suklaajälkiruoka, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin suurellekin joukolle. Rapeat kauralastut maistuvat lisänä. Tarjottimen koristeena on kaakaopapuja.
Hienonna suklaa.
Kiehauta sokeri ja maito. Lisää joukkoon hienonnettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä.
Sekoita joukkoon muna ja keltuainen. Siivilöi.
Annostele seos uuninkestäviin pieniin vuokiin ja kypsennä niitä 100-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valvo, ettei seos ala kiehua kypsentämisen aikana.
Tarjoile jäähtynyt pot de crème kauralastujen kanssa.
Viinisuositus: Ruby-portviini, esimerkiksi Old Invalid, maistuu tämän potin kanssa.
Kauralastut:
Jauha kuivat aineet teholeikkurissa sileäksi jauhoksi. Lisää joukkoon voi, maito ja siirappi.
Levitä taikina uuninkestävälle silikonimatolle tai leivinpaperille ohueksi kerrokseksi ja paista 180-asteisessa uunissa, kunnes se on kauniin ruskea, noin 5 minuuttia.
Anna jäähtyä hieman ja leikkaa suikaleiksi.
Ohje: Markus Aremo
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous