Reseptit

Pot de crème -suklaajälkiruoka

Tarjoile valmiin pot de crème -suklaajälkiruoan kanssa kauralastuja. Tästä herkusta riittää suuremmallekin joukolle.

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 75 g tummaa suklaata (72 %)
  • 45 g sokeria (1/2 dl)
  • 3 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1 keltuainen

Lisäksi:

  • kauralastuja

Kauralastut:

  • 1 1/4 dl sokeria
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 75 g suolatonta voita
  • 2 rkl maitoa
  • 2 rkl siirappia

Valmistusohje

Suklaapotti, Pot de crème, on näppärä suklaajälkiruoka, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin suurellekin joukolle. Rapeat kauralastut maistuvat lisänä. Tarjottimen koristeena on kaakaopapuja.

Hienonna suklaa.

Kiehauta sokeri ja maito. Lisää joukkoon hienonnettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä.

Sekoita joukkoon muna ja keltuainen. Siivilöi.

Annostele seos uuninkestäviin pieniin vuokiin ja kypsennä niitä 100-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valvo, ettei seos ala kiehua kypsentämisen aikana.

Tarjoile jäähtynyt pot de crème kauralastujen kanssa.

Viinisuositus: Ruby-portviini, esimerkiksi Old Invalid, maistuu tämän potin kanssa.

Kauralastut:

Jauha kuivat aineet teholeikkurissa sileäksi jauhoksi. Lisää joukkoon voi, maito ja siirappi.

Levitä taikina uuninkestävälle silikonimatolle tai leivinpaperille ohueksi kerrokseksi ja paista 180-asteisessa uunissa, kunnes se on kauniin ruskea, noin 5 minuuttia.

Anna jäähtyä hieman ja leikkaa suikaleiksi.

Ohje: Markus Aremo

X