Reseptit

Punainen kasvissosekeitto

Punainen kasvissosekeitto kätkee sisäänsä punajuurta. Mukaan voi upottaa myös muita jääkaapin uumeniin hautautuneita kasviksia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punainen kasvissosekeitto:

  • 3 punajuurta
  • 8 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 kotimainen omena
  • 3 jauhoista perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 purjon valkoinen osa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl yrttimaustetta (esim. Välimeren sekoitusta)

Lisäksi

  • 1 1/2 dl paksua jogurttia
  • puroja

Valmistusohje

Punainen kasvissosekeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele punajuuret. Kuumenna vesi kiehuvaksi, murenna sekaan liemikuutio ja lisää punajuuret. Anna kiehua hiljalleen sillä välin, kun valmis- telet loput kasvikset.

2. Kuori ja paloittele omena, perunat ja porkkanat. Halkaise purjo pitkittäin ja huuhdo multa pois lehtien välistä. Viipaloi purjon valkoinen osa. Lisää kasvikset kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua noin 25 minuuttia kannen alla.

3. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta yrttimausteella. Lisää keiton pinnalle silputtua purjoa ja tarjoa jogurtin kanssa.

Katso myös: Kasvis-linssikeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Porkkana-kikhernekeitto

X